Kontakt os i dag på: 29 71 17 10 eller kj@finanzia.dk

Hvad koster en bogholder i timen?

En bogholder koster typisk fra ca. 300 kr. til ca. 800 kr. i timen.
Prisen afhænger ofte af bogholderens erfaring samt opgavens type og omfang.

Når du undersøger, ”Hvad koster en bogholder i timen”, så skal du være opmærksom på, at en lav timepris ikke automatisk giver billig bogføring, da det afhænger af, hvor effektivt en bogholder arbejder.

Indholdsfortegnelse

Hvad koster en bogholder reelt i timen?

Hvis du vælger en bogholder, der fakturerer pr. time, så vær opmærksom på:

  • Oprunding af tidsforbrug
    Mange bogholdere runder deres tidsforbrug op, måske endda til hele timer. Derved er bogholderens reelle timepris pludselig blevet højere, da du betaler for tid, som du ikke har fået noget værdi af. Du bør vælge en bogholder, som har gennemsigtighed i deres arbejde.

  • Bogholderens interesse
    Du har ingen kontrol over, hvad bogholderen bruger sin tid på. Du skal derfor være sikker på, at du får en bogholder, som du kan stole på, og som ikke tilføjer ekstra tid på din regning, som reelt ikke er brugt.

  • Erfaring og kvalifikationer
    En hel del af de bogholdere, som tager en lav timepris, er ofte relativt uerfarne. En uerfaren arbejder typisk langsommere, har brug for at undersøge mange flere ting og laver typisk mange flere fejl end en bogholder med erfaring. Du kan derfor ende med at betale en del timer for bogholderens ”læring” og fejlrettelser. Du bør derfor sikre dig, at den bogholder, du vælger, har den erfaring, som er relevant for dig og din virksomhed.

Bør du betale bogholderen pr. time eller få en fast pris?

Det er måske nærliggende at vælge at betale bogholderen pr. time og mange bogholdere tilbyder også kun dette. Visse bogholdere tilbyder dog, at du kan få lavet bogføring til en fast pris pr. måned.

  • Fleksibilitet
    Det smarte ved at benytte en bogholder til timepris er fleksibiliteten. Har du et stort udsving i dit behov for en bogholder, så kan det være en fordel at benytte en bogholder, der fakturerer pr. time fremfor at betale en fast pris pr. måned. Du bør derfor overveje dit behov. Svinger det meget, så kan det være, at det er bedst at betale pr. time, og omvendt er dit behov meget stabilt, så kan det være bedst at betale en fast pris for din bogføring.
  • Ukendt slutpris
    Ved at afregne pr. time, så kender du ikke den endelige pris, det gør du, når der er aftalt en fast pris. Er dit budget lidt stramt, så kan det måske være rart at have en fastpris, som du betaler pr. måned fremfor en timepris til en bogholder.

Hvorfor vælge en erfaren bogholder?

Det kan være fristende at vælge en uerfaren bogholder, blot for at spare nogle penge på bogholderens timepris, specielt hvis man har et mindre budget.

Du bør dog tage følgende med i dine overvejelser:

  • Hurtig: En erfaren bogholder, som har bogført i mange år og har oplevet mange scenarier, er typisk også hurtigere til at sætte sig ind i din virksomhed og kender sandsynligvis allerede din branche.

  • Styr på tingene: En erfaren bogholder, der har styr på sine (og dine) digitale processer er ofte hurtigere og laver færre fejl end en uerfaren.

  • Viden: En erfaren bogholder har typisk meget viden, som du kan drage nytte af, når du driver din virksomhed. En erfaren bogholder kan derved blive en sparringspartner og ikke blot en bogholder.

  • Spare dig penge: En erfaren bogholder bruger typisk færre timer og er bedre til at finde muligheder for, hvordan du f.eks. betaler korrekt skat, får de rigtige fradrag og meget andet. Med erfaring får du derved også viden om, hvordan du bedst driver en sund økonomisk forretning.

Hvad koster en freelance bogholder i alt fremfor en ansat bogholder?

Hvad koster en bogholder, der er ansat i forhold til en, der ikke er.

Vælger du at ansætte en bogholder fremfor at betale en freelance bogholder, så får du en række ekstra udgifter, som f.eks.:

  • Du forpligter dig til at betale for et bestemt antal timer.
  • Du får udgifter til feriepenge, pension, AES, ATP, barsel, sygdom o.lign.
  • Du får mere medarbejderadministration.
  • Derudover så er der selvfølgelig også alle udgifterne til computer, el, skrivebord, internet, printer osv.

Ved at vælge en freelancer bogholder så får du blandt andet følgende fordele:

  • Du sparer førnævnte udgifter.
  • Du har mulighed for at trække momsen fra.
  • Du har mulighed for at tilpasse timerne til dit behov, så du ikke skal betale for en del-/fuldtidsansat
  • Du kan relativt nemt skifte til en ny bogholder, hvis du ikke er tilfreds

Er det bedre, at du selv laver din bogføring?

Om du bør bruge en ekstern bogholder, afhænger også af, om timeprisen og tidsforbruget er attraktivt i forhold til din egen tid og din egen viden om bogføring.

Ved at lade andre om at lave dit regnskab så frigiver du tid til andre ting. Som f.eks. familie eller til at servicere dine kunder. Du bør overveje, om den tid, du bruger på dit regnskab kunne blive brugt bedre et andet sted.

Kan du f.eks. fakturere din egen tid højere, end hvad en bogholder koster i timen, så bør du kraftigt overveje, om du ikke bør bruge din tid anderledes. Er din timepris 600 kr., men bogholderens er f.eks. 400 kr., så har du jo ”tjent” 200 kr. pr. time. Samtidig hvis du har valgt en effektiv og erfaren bogholder, så laver de dit regnskab hurtigere, end du gør, og dermed har du ”tjent” endnu mere pr. time.

Bør du vælge en revisor eller bogholder?

Ordet revisor er ikke beskyttet, så i stedet for at kalde sig bogholder, så er der nogle, der kalder sig revisor. Derfor kan timeprisen og kvalifikationerne godt være det samme. Det gælder dog ikke, hvis det omhandler en godkendt revisor, som har en anden uddannelse og nogle andre kvalifikationer, hvilket også betyder, at timeprisen typisk er væsentlig højere. Det er langt fra alle, som reelt har brug for en godkendt revisor. Der er derfor potentielt mange penge at spare ved at undersøge, om man blot kan benytte sig af en bogholder.

Digitalisering bør påvirke dit valg af bogholder

Når du vælger en bogholder, så bør du vælge en, der kan digitalisere og optimere dit bogholderi ved at automatisere dine bogholderprocesser. Det vil nemlig spare din bogholder for mange timer – timer som du så ikke skal betale for. Med et effektivt digitalt bogholderi så øger du kvaliteten samtidig med, at du reducerer fejl, tidsforbrug og dermed udgifter til bogholder.

Så hvad koster en bogholder i timen?

Som du måske har fået indtrykket af, så når du skal vurdere, hvad en bogholder koster, så kan du ikke blot se på bogholderens timepris. Du bliver nødt til at vide, om bogholderen har erfaring med at opsætte effektive digitale processer for virksomheder som din. I sidste ende kan det måske være mere lukrativt for dig at vælge en bogholder med en højere timepris, blot fordi de skaber mere værdi i din virksomhed, og fordi du får nogle effektive digitale processer, der sparer dig for mange udgifter til din bogholder.

Finanzia

Hos Finanzia har vi kun erfarne bogholdere, som vil dig det bedste. Vi er nemlig bevidste om, at når du er kunde hos os, så har vi et medansvar i din virksomhed. Derfor bruger vi blandt andet vores erfaring på at optimere dit bogholderi, så det er digitalt og effektivt – det gør, at vi reducerer vores timeforbrug og dermed din pris.

Optimer dit bogholderi

Bestil en gratis gennemgang af dit bogholderi, så kan vi fortælle dig, hvordan du kan spare både tid og penge – det er selvfølgelig helt uforpligtende.